top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverkatjesabelis

SECRET LIFE OF ROOTS in de krant Lytje Pole

Bijgewerkt op: 2 feb. 2021Muziek en kunst gaan goed samen. Het album van Stevie Wonder ‘The Secret Life of Plants’ uit 1979, inspireerde Annemarie Sabelis tot het maken van een serie botanische tekeningen. Intuïtief, op het grensgebied van realiteit en het onbekende. Het begon allemaal met een stuk gemberwortel in een groot glas water: er begon spontaan van alles te groeien. Fascinerend vond Annemarie, als altijd in de ban van groei, bloei en de insectenwereld. De bijzondere serie tekeningen kreeg dan ook de titel: ‘The Secret Life of Roots’ 

Annemarie: “Al sinds m’n jeugd houd ik van de sfeer van botanische platen uit biologielokalen. Tekeningen van Ernst Heackel en foto’s van Karl Blossfeldt. Die oer-kracht van de natuur die je in het werk van Heackel en Blossfeldt ziet, inspireert me. Die kracht is waar ik naar streef. Ik begin onbevangen en ‘ontwerp’ de vormen niet van te voren. De aanleiding is vaak gewoon een ui… een zoete aardappel, koolrabi of een vrucht. Alledaagse dingen dus. Maar in mijn hoofd ontstaan er ideeën, beelden en het gevoel van textuur, hoe een vrucht of knol zou aanvoelen. De geur, de stugheid van een schil. Dan begint het tekenen. Meer krassen eigenlijk, direct op papier. Ik bouw het op. Lijnen vinden hun weg, kleuren gaan over elkaar heen. Het willen scheppen van een verborgen ‘niet bestaande’ wereld is wat mij drijft. Je kunt je afvragen of alles écht is, of het bestaat… maar eenmaal bezig, is voor mij alles mogelijk.” In de expositie bij Kapper(s)kunst Leon van der Zijden zijn de tekeningen van Sabelis te zien én te koop. Zowel originelen als giclée-prints (hoogwaardige art prints op 300 grams Hahnemühle papier) op 50 x 65cm en 2 grotere formaten. 


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


© annemarie sabelis 2021, no image from this website may be used or reproduced without the express written consent of Annemarie Sabelis.

bottom of page